Политика на колачиња

ВОВЕД

ЈИ Хеалтх Гроуп доо може да користи колачиња (cookies), пиксели за следење и други технологии за следење кога ја посетувате нашата веб-страна tummytox.mk, вклучително и која било друга форма на медиум , медиумски канал, мобилна веб-локација или мобилна апликација поврзана или поврзана со нив за да помогне во прилагодувањето на страницата и подобрување на вашето искуство.

Го задржуваме правото да правиме промени на оваа Политика за колачиња во секое време и од која било причина. Ќе ве известиме за какви било промени со ажурирање на датумот „Последно ажурирање“ на оваа Политика за колачиња. Сите промени или модификации ќе бидат ефективни веднаш по објавувањето на ажурираната Политика за колачиња на страницата, а вие се откажувате од правото да добивате конкретно известување за секоја таква промена или модификација.

Охрабрени сте периодично да ја прегледувате оваа Политика за колачиња за да бидете информирани за ажурирањата. Ќе се смета дека сте информирани, ќе подлежите и ќе се смета дека сте ги прифатиле промените во која било ревидирана Политика за колачиња со вашата континуирана употреба на страницата по датумот на објавување на таквата ревидирана политика за колачиња.

УПОТРЕБА НА КОЛАЧИ

„Колачи“ или Cookies се низа од информации што ви доделува единствен идентификатор што се складира на вашиот компјутер. Потоа, вашиот интернет пребарувач го обезбедува тој уникатен идентификатор за користење секој пат кога поднесувате барање до страницата. Ние користиме колачиња на страницата, меѓу другото, за да ги следиме услугите што сте ги користеле, да ги евидентираме информациите за регистрација, да ги евидентираме вашите кориснички параметри, да ве одржуваме најавени на страницата, да ги олесниме процедурите за купување и да ги следиме што посетувате на нашата веб страна. Колачињата ни помагаат да разбереме како се користи страницата и да го подобриме вашето корисничко искуство.

ВИДОВИ КОЛАЧИ

Следниве типови колачиња може да се користат кога ја посетувате страницата:

Рекламни колачиња

Рекламните колачиња се поставени на вашиот компјутер од страна на огласувачите и серверите за реклами со цел да се прикажат реклами кои најверојатно ќе ве интересираат. Овие колачиња им овозможуваат на огласувачите и серверите за реклами да собираат информации за вашите посети на страницата и другите веб-локации, да ги менуваат рекламите испратени на одреден компјутер и да следат колку често и од кого е прегледана рекламата. Овие колачиња се поврзани со компјутер и не собираат никакви лични информации за вас.

Колачиња за аналитика

Колачињата за аналитика следат како корисниците стигнале до страницата и како тие комуницираат и како се движат еднаш на страницата. Овие колачиња ни даваат до знаење кои функции на страницата функционираат најдобро и кои функции на страницата може да се подобрат.

Нашите колачиња

Нашите колачиња се „колачиња од прва страна“ и можат да бидат трајни или привремени. Ова се неопходни колачиња, без кои страницата нема да работи правилно или нема да може да обезбеди одредени функции и функционалности. Некои од нив може рачно да се оневозможат во вашиот интернет пребарувач, но може да влијаат на функционалноста на страницата.

Колачиња за персонализација

Колачињата за персонализација се користат за препознавање на повторливи посетители на страницата. Ние ги користиме овие колачиња за да ја снимаме вашата историја на прелистување, страниците што сте ги посетиле на нашата веб страна и вашите поставки и преференции секој пат кога ќе ја посетите страницата.

Безбедносни колачиња

Безбедносните колачиња помагаат да се идентификуваат и да се спречат безбедносните ризици. Ние ги користиме овие колачиња за автентичност на корисниците и заштита на корисничките податоци од неовластени страни.

Колачиња за управување со страницата

Колачињата за управување со страницата се користат за одржување на вашата сесија на страницата за да не се одјавите неочекувано, а сите информации што ги внесувате се задржуваат од страница до страница. Овие колачиња не можат да се исклучат поединечно, но можете да ги оневозможите сите колачиња во вашиот интернет пребарувач.

Колачиња од трета страна

Колачињата од трета страна може да се стават на вашиот компјутер кога ја посетувате страницата од компании кои водат одредени услуги што ги нудиме. Овие колачиња им овозможуваат на третите страни да собираат и следат одредени информации за вас. Овие колачиња може рачно да се оневозможат во вашиот интернет пребарувач.

КОНТРОЛА НА КОЛАЧИ

Повеќето интернет пребарувачи стандардно се поставени да прифаќаат колачиња. Сепак, можете да ги отстраните или одбиете колачињата во поставките на вашиот интернет пребарувач. Имајте предвид дека таквото дејство може да влијае на достапноста и функционалноста на страницата.

За повеќе информации за тоа како да ги контролирате колачињата, проверете ги поставките на прелистувачот или уредот за тоа како можете да ги контролирате или одбиете колачињата или посетете ги следните врски:

Apple Safari

Google Chrome

Microsoft Edge

Microsoft Internet Explorer

Mozilla Firefox

Opera

Android (Chrome)

Blackberry

iPhone или iPad (Chrome)

iPhone или iPad (Safari)

ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СЛЕДЕЊЕ

Покрај колачињата, може да користиме веб-светилници, ознаки за пиксели и други технологии за следење на страницата за да помогнеме во прилагодувањето на страницата и да го подобриме вашето искуство. Пикселна ознака е мал објект или слика вградени во веб-страница или е-пошта. Тие се користат за следење на бројот на корисници кои посетиле одредени страници и прегледувале е-пошта, и стекнување други статистички податоци. Тие собираат само ограничен сет на податоци, како што се број на колачиња, време и датум на приказ на страницата или е-пошта и опис на страницата. Ознаките за пиксели не може да се одбијат, но можете да ја ограничите нивната употреба со контролирање на колачињата што комуницираат со нив.